Cruisecalls - Watersportvereniging "Alvo"

Cruisecalls

Watersport > Wist je dat ?
Een cruiseschip is een vaak groot passagiersschip, speciaal bedoeld voor het vervoeren en vermaken van passagiers tijdens een cruise.
Meestal staan zonnige bestemmingen voor een cruise op het programma, zoals naar de landen bij de Middellandse Zee en in het Caribisch gebied, maar ook koudere streken, zoals Noorwegen, Alaska of de Zuidpool zijn in de zomer populair gebieden.

Behalve cruiseschepen op zee zijn er ook cruiseschepen op de grote rivieren, zoals op de Rijn , Donau en de Nijl.
Voor sommige diensten worden met schepen gevaren, die zo groot zijn, dat ze zowel cruiseschip als veerboot kunnen worden genoemd, of anders: cruiseferry.
Dit geldt voor de schepen, die de Noordzee, de Oostzee en de Middellandse Zee als veer overvaren.

Voor cruiseschepen worden vaak speciale aanlegplaatsen gebouwd, zoals de Passenger Terminal Amsterdam, de Cruise Terminal Rotterdam en Cruise Port Antwerp.

Bekende reders van passagiersschepen zijn de Holland-Amerika Lijn en de Royal Caribbean.
Voor Royal Caribbean vaart onder andere de Oasis of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld.
De cruiseschepen, die daarvoor het grootste waren, zijn de Queen Elizabeth 2, de Queen Mary 2 en de Queen Victoria.

Hier vindt je o.a. informatie over aankomst en vertrektijden van cruiseschepen in Amsterdam,
Rotterdam en IJmuiden, maar ook de cruisekalender van onze zuider buren en verschillende andere cruiseports in Europa .

Door eenvoudig te klikken op de naam van een cruiseschip wordt je in de meeste gevallen direct door gelinkt naar de website waar je alle informatie vindt over het betreffende schip.
Bijv. het aantal decks, tonnage, lengte en breedte , maar ook de faciliteiten aan boord van het schip.