De Grevelingen - Watersportvereniging "Alvo"

De Grevelingen

Watersport > Vaarbestemmingen
Het grootste en helderste zoutwatermeer van West Europa ligt in het Deltagebied.
Het Grevelingenmeer wordt begrensd door de Brouwersdam en staat in verbinding met de Noordzee.
Elke watersporter, beginner of gevorderde, kan hier aan zijn trekken komen.

Strandjes, eilanden, duik-, surf-, en zeilscholen maken van het Grevelingenmeer een bruisend gebied.
Het meer staat bekend als één van de mooiste duikgebieden van West-Europa.
Anemonen en sponzen kleuren het onderwater landschap in ontelbare kleuren oranje en wit.

Er zijn volop mogelijkheden om aan het water te overnachten bij de diverse bungalowparken en campings.
Wie zin heeft om er een paar dagen met de boot op uit te trekken vindt aan het Grevelingenmeer volop verhuurbedrijven.

Wie met een eigen motorbootje te water wil; kan de trailerhellingen aan de Grevelingendam,
de Brouwersdam en bij Haven Springersdiep en Middelplaathaven gebruiken.
Het meer kent talloze faciliteiten zoals parkeerplaatsen, toiletten en douches aan het water.
Dergelijke voorzieningen zijn zodanig neergezet dat de natuur er zo weinig mogelijk hinder van ondervindt.
Natuurgebieden zorgen ervoor dat de rust gewaarborgd blijft.