De Provincie Limburg - Watersportvereniging "Alvo"

De Provincie Limburg

Watersport > Vaarbestemmingen
Maasplassen Limburg
Grootste watersportgebied ligt niet in Friesland
Wat is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland?
Het zou zomaar een vraag bij Weekend Miljonairs kunnen zijn, waar de kandidaat een miljoen euro door zijn neus geboord krijgt, omdat hij Friesland antwoordt.
Terwijl het sinds de jaren zeventig de Maasplassen in Limburg zijn.

Door de grindwinning ontstonden aan weerskanten van de maas grote putten, die later met water werden gevuld.
Hierdoor werd meer dan 3000 hectaren vaargebied gecreëerd, waarvan 20 % in Belgisch Limburg ligt.
De Duitsers weten de zuidelijke watervallei al goed te vinden, maar Nederlanders en Belgen blijven weg.
En dat is jammer, vindt ook de Belgische wethouder van toerisme in Kinrooi Sylvie van Montfort.

“Werkelijk alle watersporten zijn hier te beoefenen.
Waaronder kitesurfen, duiken, snelvaren, waterskiën en kanoën.
Daarnaast is er enorm veel natuur en zitten we in een grensoverschrijdend gebied.
Toeristen kunnen zowel in Nederland als België varen, dat maakt het ook bijzonder.”

Bourgondische gezelligheid én watersport
Limburg staat garant voor Bourgondische gezelligheid, Limburg is eigenlijk grenzeloos, een mengeling tussen Nederland, België en Duitsland, u zult zich er snel thuis voelen.
Alles is in Limburg anders, ook het landschap is er heuvelachtiger dan in de rest van het land.