De Rottemeren - Watersportvereniging "Alvo"

De Rottemeren

Watersport > Vaarbestemmingen
De Rottemeren is een uniek en veelzijdig recreatiegebied.
Het eeuwenoude riviertje de Rotte vormt de ruggengraat van het gebied.
In het gebied vind je vele jachthavens, restaurantjes, beeldende kunst, outdoor sportmogelikheden en overal plaatsen om te zonnen, fietsen, zwemmen, wandelen, kano├źn, picknicken, paardrijden of de natuur te ontdekken.
Kortom de Rottemeren is een gebied bij uitstek voor actieve recreatie.

Recreatie
De Bleiswijkse Zoom is een groen en waterrijk dagrecreatiegebied langs de westelijke oever van de Rotte met dagcampings, speel- en ligweiden en wandel-, fiets- en ruiterpaden.
In het noordelijke deel zijn voorzieningen om actief of juist loom te ontspannen: pootjebaden aan het strand, spelevaren in de vijver, ravotten op de grasvelden, picknicken op de dagcamping of hengelen in de vijvers.
Het zuidelijke deel is meer toegespitst op de recreant die rust zoekt.
Hier liggen de meeste fiets-, wandel- en ruiterpaden.
Op veel plaatsen zijn er mooie doorkijkjes naar de Rotte.
Echt ontspannen kan ook bij sauna Thermen Elysium en voor actieve ontspanning kunt u terecht bij het Sport- en Racketcenter.