De Willems Route - Watersportvereniging "Alvo"

De Willems Route

Watersport > Vaarbestemmingen
De Willemsroute is het verleidelijke alternatief om van Roermond of Den Bosch naar Maastricht en vice versa te varen.
Een prachtige route voor de recreatievaarder die meer wil dan alleen van A naar B varen.
Een goed begaanbare en mooie vaarweg, die leidt langs vele aantrekkelijke plaatsen in Nederlands en Belgisch Limburg.
De Willemsroute loopt via het kanaal Wessem-Nederweert en de Zuid-Willemsvaart naar de sfeervolle binnenhaven in hartje Maastricht.
De Willemsroute is een rustig tracé met kleine sluizen en veel afmeermogelijkheden.

Een bijzondere aanrader is de aftakking naar een prachtig stukje Vlaanderen: het Kanaal Bocholt-Herentals richting Lommel en Leopoldsburg.
Maak gebruik van de goed verzorgde aanlegplaatsen en geniet van de recreatieve hoogtepunten die de omgeving u biedt!
Ontspannen varen met minder hinder
Tot 2017 werkt Rijkswaterstaat aan het verruimen en verdiepen van het Julianakanaal.

Daardoor ontstaat op het Julianakanaal meer oponthoud dan gebruikelijk, onder meer bij de sluizen.
Om lange wachttijden bij de sluizen te voorkomen, wordt u een prachtige alternatieve route aanbevolen:
Sinds 2010 is het aantal recreatievaarders op De Willemsroute met 300% toegenomen.
Ook in 2015 kozen er weer meer mensen voor De Willemsroute als alternatief voor het Julianakanaal.

Mogen we u in 2018 weer verwelkomen op onze vaarweg?