Den Haag - Watersportvereniging "Alvo"

Den Haag

Watersport > Vaarbestemmingen
Bierkade 18 is een 18e eeuws pand en ligt op een rechthoekig, diep perceel en bestaat uit een voorhuis, een achterhuis en een pakhuis, onderling verbonden door tussenleden.

Het pand heeft een lijstgevel die beƫindigd wordt door een kroonlijst in regence stijl (overgang Lodewijk XIV-XV). In dit rijksmonument is een moer- en kinderbinten-plafond aangetroffen en daarmee kan het ouder gedateerd worden dan de voorgevel aangeeft.
In 1998 is het pand aangekocht door Stadsherstel en is het vervolgens in 2000 verbouwd tot twee appartementen en een bedrijfsruimte, specifiek ingericht voor de Havendienst van de dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag.
Zij exploiteren de hiervoor liggende passantenhaven in de Bierkade.
De Haagse Passantenhaven ligt op circa 400 meter van het Haagse Stadhuis en de Theaters (aan het Spui) en is slechts 2 tramhaltes verwijderd van de grote warenhuizen, de belangrijkste winkelstraten en het Binnenhof.
NS station Hollands Spoor is slechts 5 minuten lopen (1 tramhalte) van deze haven.
Direct tegenover de passantenhaven ligt het Havenkantoor waar je gebruik kunt maken van een koffie- en frisautomaat, toiletten en douches.
De stichting beheert de passantenhaven aan de Bierkade in het centrum van Den Haag met 22 ligplaatsen tot 12 meter en maximale doorvaarhoogte 2,30 meter.
Ook rondvaarten door de stadsgrachten.
De passantenhaven is een leuke en vriendelijke haven in den Haag het is er prettig liggen met de boot en het centrum is beloopbaar maar er gaan ook trams naar heen.

En eens per jaar is er Jaz bij de Bierkade.
Adres:
Bierkade 18b