Flessenpost - Watersportvereniging "Alvo"

Flessenpost

Watersport Alvo
U kunt natuurlijk ook zelf een flessepost melding door sturen zodat wij hem kunnen bekijken en eventueel plaatsen.

Elektrisch varen op waterstof: utopie of uitkomst?

Elektrisch varen met waterdamp als enige uitstoot: dat klinkt vrijwel iedereen als muziek in de oren.
Goedkoper en duurzamer kan het immers niet!
Aan de andere kant voelt varen op waterstof voor veel mensen eerder als utopie dan realiteit.
Toch varen er al elektrische rondvaartboten op waterstof en gaan de ontwikkelingen binnen de watersport razendsnel.
De Groningse pionier Carl Holthausen, eigenaar van het Waterstofcentrum, weet het in elk geval zeker: elektrisch varen op waterstof door middel van een brandstofcel is de (duurzame) toekomst! meer weten
HISWA Amsterdam Boat Show.
Het grootste evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie.

18-11-2017
Vanaf volgend jaar te koop in Nederland onder de naam Crewwatcher.
U maakt de Crewwatcher vast aan uw zwemvest of aan uw kleding en dat van de andere opvarenden inclusief de scheepshond.
U koppelt alle apparaten in de handige app en vanaf dat moment beschikt u over een man-over-boord alarm.
Valt iemand overboord dan slaat zijn baken direct alarm op alle smartphones en tablets aan boord die met het baken zijn gekoppeld.
En loopt uw hond te ver weg ook dan zal de app alarm geven. meer weten
Wijzigingen in de Binnenvaartregeling per 1 december 2017
10-11-2017
De Binnenvaartregeling bevat verdere regels en uitwerkingen van de Binnenvaartwet.
Beiden zijn van belang omdat hierin onder andere de diverse vaarbevoegdheidsbewijzen worden geregeld.
Met ingang van 1 december 2017 wordt de Binnenvaartregeling op een aantal punten gewijzigd.
De meeste wijzigingen zijn van belang voor de beroepsvaart en onder andere schippers van rondvaartboten.
In de wijzigingen wordt echter ook vastgelegd dat houders van een vaarbevoegdheidsbewijs uit de binnen- of zeevaart ook het ICC Internationaal Vaarbewijs (kunnen) krijgen.
Zodat ze ook in hun vrije tijd (in het buitenland) kunnen aantonen over een vaarbevoegdheid voor plezierjachten te beschikken.
Handig als zij op vakantie in het buitenland bijvoorbeeld een snelle boot of jetksi willen huren.
De aangekondigde wijzigingen kunt u hier nalezen ...
 Aanvragen voor het gratis omruilen van uw oude papieren vaarbewijs klik hier >>
ANWB Top 10 handigste watersport-apps Klik hier >>>
Een boot is een gemakkelijk en populair doelwit voor het dievengilde.

Jaarlijks worden ruim twaalfhonderd boten en 2100 buitenboordmotoren gestolen Klik hier >>>
App iWaterplant

Bij de bestrijding van woekerplanten kan het waterschap de hulp van  het publiek gebruiken.
Ziet u een plant in een sloot die mogelijk een  woekerplant is, meld dit dan met de app iWaterplant, het liefst met een  foto erbij.
Op de app zijn foto’s te zien waarmee u de woekerplanten  kunt herkennen.
De app is gratis te downloaden in de app store en de  play store.
Natuurlijk kunt u ook telefonisch een melding doen. Bel dan  met  Loes Penning de Vries (telefoonnummer 0344 649279 ) of Maloe Dekker  (telefoonnummer 0344 649213).

Bestrijding en preventie
De meldingen worden gebruikt voor de bestrijding van ongewenste  waterplanten.
Het waterschap kan dan tijdig maatregelen nemen om het  dichtgroeien van sloten tegen te gaan. Daarnaast roepen we het publiek  op om overtollige vijver- en aquariumplanten niet in de sloot te gooien,  maar gewoon in de groene container.
Meer informatie

• Informatie over de app iWaterplant vindt u op de website van de Unie van Waterschappen.
  •
  • Een overzicht van woekerplanten staat ook in de Veldgids van de Nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit.
  •
  • Het beleid van Waterschap Rivierenland met betrekking tot de woekerplanten vindt u in de nota Bestrijding inheemse en exotische plaagsoorten.
  •
  • Met vragen over woekerplanten kunt u terecht bij:

• Loes Penning de Vries, email l.penning.de.vries@wsrl.nl  telefoonnummer 0344 64 92 79
  • Marloe Dekker, email  m.dekker@wsrl.nl telefoonnummer 0344 64 92 13