Reddingsvesten Aan Boord - Watersportvereniging "Alvo"

Reddingsvesten Aan Boord

Watersport > Veiligheid
Het reddingsvest is wel het meest essentiele product voor de kinderen en u zelf aan boord van een schip.

Informatie van de Stichting Consument en Veiligheid:
Een reddingsvest is een vest met een kraag om de nek, gemaakt om verdrinking te voorkomen.
Het draait een drenkeling op de rug, zodat de mond en neus boven water blijven.

Zelfs een bewusteloos persoon kan er niet mee verdrinken.
U kunt al reddingsvesten kopen voor kleine baby's van 2 à 3 maanden.
Er bestaan ook drijfhulpmiddelen, vroeger zwemvesten genoemd.

Verwar een reddingsvest niet met een zwemvest.
Zwemvesten hebben niet het vermogen om mensen op de rug te draaien.
Doe uw kinderen alleen een zwemvest om als ze al kunnen zwemmen en op beschut water zijn waar snel hulp aanwezig is.

Als u uw kinderen op een boot meeneemt, zorg er dan voor dat ze reddingsvesten dragen.
Gebruik een reddingsvest niet in de volgende situaties:
In ondiep water waar uw kind de grond kan raken.

In dit geval draait uw kind niet vanzelf op zijn of haar rug.
Als uw kind een normale wegwerpluier draagt.
Omdat deze luiers lucht vasthouden, komen de billen boven het water uit en gaat het hoofd kopje onder.

Doe uw kind dus geen luier aan of gebruik een speciale zwemluier Reddingsvesten zijn er in drie categorie├źn van drijfvermogens.
Welk reddingsvest u koopt, hangt af van het soort water dat u op gaat, wat u gaat doen en welke kleding uw kind draagt.
Het drijfvermogen wordt uitgedrukt in N (newton).

Hoe hoger het getal, hoe meer drijfvermogen het vest heeft en des te beter het hoofd boven water wordt gehouden.
Koop altijd een reddingsvest dat past bij het gewicht van uw kind, koop het nooit 'op de groei'.
Het vest moet goed passen, wil het goed functioneren.

Test het vest eventueel samen met uw kind, bijvoorbeeld in het zwembad.
Valt uw kind later 'echt' in het water, dan is de kans dat hij of zij echt in paniek raakt een stuk kleiner.

Laat u altijd voor het kopen van een zwem of reddingsvest goed voorlichten.
Want alles wat er eventueel gebeurd is toch altijd uw eigen verantwoordelijkheid !!!!!!