Reisverslag 2011 Deel 1 - Watersportvereniging "Alvo"

Reisverslag 2011 Deel 1

Reisverslagen > Reisverslagen 2011
Hallo allemaal,
Wim heeft, met eindeloos geduld, en met mij veilig uit de buurt, de internetverbinding tot stand gebracht.
Dat lukte eerst niet, geen idee waarom niet, maar ik ben niet gebouwd op al die onzin: je koopt het dus het heeft maar te werken ook.
Nu doet-ie-ut en ben ik hartstikke blij.

De eerste dag zijn we, samen met Wim en Netty, naar Leiden gevaren.
Lekkere temperatuur maar wel regelmatig regen.
De stemming was goed, regen of geen regen.

De tweede dag knapte het alweer op, en hebben we aangemeerd in Oudewater, zo'n mooi, authentiek oud stadje, Wim en ik komen er graag.
Zaterdag zijn we naar Culemborg gevaren, ook een wandelstadje.
Zondag (hoe bedoel je: rustdag?), naar Wageningen, een suffe haven, goed sanitair en een mooi terras met uitzicht, maar verder is het alleen een halte.
Wegwezen denken we altijd, alleen is het een bijna verplichte halte omdat de afstanden anders te groot worden.

Toen we maandag wilden wegvaren bleek er iets losgetrild te zijn.
De details wilde ik liever niet horen, anders ga ik op de zwemvesten zitten :-)
Wim op de fiets naar Wageningen-stad, een onmisbaar onderdeeltje halen.

Met Wim Schellaars samen alles weer gefikst, terwijl ik bij Netty koffie ging drinken om niet te hoeven horen wat er allemaal nog meer mis zou kunnen gaan.
Helaas, Wim S vertelde toch duidelijk hoorbaar aan "mijn" Wim, dat het maar goed was dat het zo gegaan was, anders " had de koppeling kunnen scheuren".
(Wanneer hebben we ook alweer voor het laatst de zwemvesten getest, Wim H???)? :-)

Wij weg, om 11.30 i.p.v. 9.30.
De Nederrijn weer op, stroom tegen, wind tegen, en een beetje onzeker, gelukkig ging dat gauw over toen er een boot om ons heen
ging cirkelen die zulke hoge golven gaf dat alle systemen als getest kunnen worden beschouwd.
Deze boot kan ook vliegen weet ik nu.

Handig!
Aangemeerd in Doesburg, pas om 16.15, erg genoten evengoed.
Eerst onderweg, dat is heel leuk: als je van de Nederrijn komt, 8 km per uur, en je draait de Gelderse IJssel op, stroom mee, ga je ineens 16 km per uur.
Ja, ik weet het, op de fiets ga je harder :-)

Op het water lijkt het harder.
Terwijl je toch geen haast hebt, heerlijk.
Vandaag plm. 73 km gevaren, zeer woelig water, want windkracht 4, tegen, en veel vrachtverkeer.
We hebben het snel gedaan: wederom om 9.30 vertrokken, en aangekomen in Hattem om 14.30 ongeveer.
Hattem is ook zo'n leuk, authentiek stadje, zeker met de zon erop.

Als we ergens aangekomen zijn drinken we even wat met z'n vieren, even bijkletsen, daarna doen we allemaal waar we verder zin in hebben.
We kunnen nu dus mailen, dat kan alleen als we van tijd tot tijd stroom hebben, vanwege de accu van dit geweldige notebookje.
De accu gaat steeds 8.5 uur mee, volgens de beschrijving, maar dat moeten we nog even afwachten.
Gelukkig tik ik vrij snel :-).
Ik hoop dat jullie ook een fijne tijd hebben!

Groetjes Carla