Reisverslag 2011 Deel 4 - Watersportvereniging "Alvo"

Reisverslag 2011 Deel 4

Reisverslagen > Reisverslagen 2011
Leiden, 7 juli
Bijna thuis alweer.......
Het eten in Blokzijl was weer heerlijk, het restaurantje een beetje onooglijk, dat wisten we nog van vorige keer.
Leuk om te wandelen, Blokzijl.

Veel is nog authentiek, en goed bewaard gebleven en/of mooi gerestaureerd.
Wim S. heeft geholpen een sleepboot af te laten meren.
Toen die afgemeerd was zei Wim S. tevreden "zo, die ligt ideaal: met zijn kont tegen het steiger en met zijn kop tegen een paal".
Waarop ik ontzettend moest lachen, en hij zich realiseerde waar dat ook op kon slaan.

Vanaf dat moment is het een gevleugeld gezegde geworden en hebben we steeds gelachen.
Op die bloedhete vrijdag naar Kampen gevaren, voor mij altijd een topper.
Het was voor de hondjes niet goed, die warmte, daarom niet naar de stad gegaan maar erbuiten blijven liggen.

Jammer, maar noodzakelijk.
Stoeltjes op de graskant onder de bomen, hondjes erbij: prima.
Zaterdag was het ook heel warm.
Wij zouden daarom over de randmeren terug gaan, lekker wind vangen, Wim en Netty door de Flevopolder.
Er werd voor s middags onweer voorspeld, met windvlagen, we zijn dus ook maar door de polder gegaan.
Zo groen, heel mooi, en rustig.

Rampie heeft een bezoek gebracht aan Wim en Netty, op hun boot.
Bij het weggaan is hij in het water gevallen, gelukkig zwom hij goed, en Wim S. pakte hem gelijk in zijn nekvelletje.
Daarna heeft Wim hem een lekker sopje gegeven, voor het eerst protesteerde hij niet!
Die Rampie, hij vond het nog lekker ook.
Zondags afscheid genomen van Wim en Netty, omdat zij veel langer wegblijven, en wij moesten door.
We hebben het leuk gehad met z'n vieren.

Bij Almere de oversteek naar Muiden gemaakt, wat een zondagsdrukte op het water!
Onrustig water, maar prima te varen.
De volgende dag hebben we besloten om weer eens iets nieuws uit te proberen: we zijn het Noordzeekanaal afgevaren, van Amsterdam tot Haarlem, 5 kwartier dus.
Dat was zo leuk, je vaart daar tussen de zeeschepen!

Helemaal geweldig!
IK verwachtte elk moment dat de kapiteins op hun voorhoofd zouden wijzen als ze ons zouden zien.
Dat deden ze niet, want niemand ziet je daar.
We hadden afgesproken dat we gingen kijken of het geen gekkenwerk was, en dat was het niet.
Het was interessant, en mooi.
In Haarlem 2 nachten gebleven, dat vinden we zo'n leuke stad.
De 1e nacht was heel bijzonder: s avonds om 7 uur werd er allemaal groot materieel naast de steigers op de weg gezet en ja hoor,
de hele nacht werd er aan de weg gewerkt.

En niet zo zachtjes!
We hebben ons er lekker doorheen geslapen.
Ook lekker uit eten geweest daar, gezellig weer met z'n tweetjes, daar genieten we ook erg van.
Nu in Leiden, dat kan alleen op de rustige manier....je kunt niks wilds oversteken of iets anders uitproberen.
Wordt het dan toch tijd voor een zeezeiler?? :-)
Morgenavond weer thuis, ook fijn.

Je eigen douche!
Een wc met spoelinstallatie!
Een grote wasmachine! Een droogtrommel!
Last but not least....een afwasmachine!!!!
Een bed van 1.80, met diezelfde leuke vent erin!
Wat hebben we geleden eigenlijk he?!? :-)
En wat nou zo gek is: dit willen we volgend jaar weer!
Maar tot die tijd: met de kont tegen het steiger en met de kop tegen een paal.
Carla ( en Wim natuurlijk).