Reisverslag 2012 Deel 2 - Watersportvereniging "Alvo"

Reisverslag 2012 Deel 2

Reisverslagen > Reisverslagen 2012
Weert, 3 juni
Waar hebben we overnacht: Voorburg, de Kaag, Vianen, Gorinchem, Den Bosch (voor de Canadese familie: is hetzelfde als 's Hertogenbosch), Veghel, Nederweert, nu Weert.
Regen in het zuiden....het lijkt niet uit te maken waar we heen gaan.
Als we naar het noorden gaan komen de buien via het noorden, als we naar het zuiden gaan..........

Niet zeuren, we hebben al meer dan een week mooi weer gehad en de verwarming doet het geweldig.
De eerste keer dat we de verwarming aanzetten dacht ik wel dat we dood zouden gaan door koolmonoxide, het leek me beter dit voor me te houden.

En nu dat niet gebeurd is krijg ik er vertrouwen in.
Voor de zekerheid ben ik de eerste keer dicht bij het deurtje blijven zitten en heb ik een patrijspoortje open gezet :-)
Als de boot wat eerder klaar zou zijn geweest had ik kunnen oefenen met aanleggen.
Dat roep ik al jaren, zegt Diny terecht, alleen, ik zou eerst graag oefenen met een tank.

Die was even niet voorhanden, dus heb ik maar gewoon, zonder iets af te spreken, aangelegd voor de bruggen en sluizen.
Wim ziet enigszins gespannen aan wat ik uithaal aan capriolen, en bemoeit zich er mee.
Dat kan ie beter niet doen heb ik gezegd, want ik voel wel aan wat ik doen moet, en hoe.
Alleen is dat wel ERG moeilijk voor hij-die-alles-beter-weet.
Het combineert niet zo goed met zij-die-alles-zelf-wil-uitvinden.

Ik zag hem helemaal strak worden toen ik ging aanleggen aan de palen onder een brug.
Dat was omdat aan een sluis werd gewerkt, en verdere aanlegmogelijkheden waren er niet.
Maar het is goed gegaan, en ik vind het leuk om te doen. EN HIJ HEEFT NIKS GEZEGD!!
In de rol van matroos moet Wim nog even groeien: hij schrikt zich rot van een klompje wat ineens om zijn oren vliegt bijvoorbeeld.

Wat zijn veel mensen toch aardig!
Vanuit Veghel konden we Nederweert net halen, met een beetje medewerking van de sluiswachters.
En meewerken deden ze: ze zetten de laatste 2 sluizen open als we eraan kwamen, omdat we gevraagd hadden of we Nederweert nog konden halen
voor het sluiten van de bruggen en sluizen.
Kan ook zijn dat ze geen risico namen met de moeder van Bridget Jones in aantocht.
Niels, Pepijn en Marjenne nogmaals bedankt voor die geweldige MP3 speler!!!

Vol gas (door tijdnood) en en swingend (door de MP3 speler) op de bestuurdersstoel door de Zuid Willemsvaart was geweldig.
Je kunt me ook regelmatig zien dansen in mijn eentje, gewoon in de kajuit.
Wat ik zo mooi vind telkens weer, de kleine dingen, zoals sommige vogels die je in de randstad niet ziet.

In Montfoort heb ik onder de schaduw van een paar bomen in een stoel gelegen, omhoog kijkend en luisterend naar al die vogeltjes.
Een man die daar woonde en in de buurt zat heeft me toen een tijdschrift gegeven van de dierenbescherming, over vogels, wat een toeval he?
We hadden alleen nog maar gedag gezegd.
Gorinchem was weer een feestje op zich, we zijn daar graag.
Eerst keken we naar Nederland-Slowakije.
Tot de rust, ik vond het een beetje ouwe dames voetbal, zo ingehouden werd er gespeeld.
Als je erbij bent is het vast anders, die sfeer zou ik weleens mee willen maken.
Molly aangelijnd en heerlijk gewandeld, langs de Waal, met in de verte slot Loevestein prachtig uitgelicht.

En al die imposante vrachtboten die daar voorbij gaan.
De avond ervoor hadden we ontdekt dat je daar ook een mooie vestingwandeling kunt maken, met allemaal leuke beeldjes langs de route.
Die hebben we gelopen, leuk hoor.
Wat opvalt deze reis, is dat er niets te merken is van oranjekoorts.
De straten en huizen zijn niet versierd, alleen sommige cafe's.

Wat ook opvalt is dat hier en daar prijzen onredelijk omhoog gaan.
Bijvoorbeeld douchen voor 1 euro i.p.v. 50 cent.
Als mijn haar eruitziet alsof de explosieven opruimingsdienst de opdracht niet helemaal goed heeft begrepen ben ik bereid om elke prijs te betalen
voor een warme douche.

Ik ben een lijstje aan het aanleggen van namen van boten die ik leuk of opvallend vind.
T.z.t. zal ik die meesturen.
De mooiste en beste ooit vind ik "Tijdrover", die heb ik al een paar jaar geleden gezien, maar nooit vergeten omdat ik 'em zo goed vind.
Intussen kregen we een telefoontje van Rob en Diny: ze hebben ons bijna ingehaald.
Het is een kwestie van 1 a 2 dagen voordat ze ons hebben ingehaald.
Al die sluizen vanaf Den Bosch houden erg op vinden wij ook.
Maar ach, het is vakantie, dan moet je geen haast hebben.

wij zijn dat ook niet van plan, al hebben we net wel op de kaart zitten kijken van Belgiƫ, mogelijk dat we daar toch een stuk verder varen dan Bocholt.

Wij willen nu nog even in Weert blijven, o.a. voor een zeer openhartig gesprek met Vodafone, een jaarlijks terugkerende routine, en zij zijn pas open om 1 uur.
Tot schrijfs, maak er wat van, ook bij slecht weer!
Carla