Reisverslag 2012 Deel 3 - Watersportvereniging "Alvo"

Reisverslag 2012 Deel 3

Reisverslagen > Reisverslagen 2012
Maastricht, 12 juni.
Overnachtingen: Bocholt, Neerpelt, Leopoldsburg, Lommel, Maasmechelen, Maastricht.
Weer een prachtige tocht gemaakt.
De Zuid Willemsvaart route is zo mooi, zelfs bij slecht weer is dat nog goed te zien.
En we hebben nog wel tot het laatst getwijfeld of we nou echt, echt, echt naar het zuiden zouden gaan??
Geen spijt van, tot op heden.

Het weer valt toch nog mee, al valt er regelmatig een plens water, de zon is er ook vaak, dat maakt veel goed.
Met Rob en Diny hebben we andere afspraken gemaakt: we varen min of meer dezelfde route, maar in een ander tempo.
Wim en ik zijn hier in 2006 ook al geweest en willen andere dingen doen en zien, en onze impulsen volgen.
Dan is het leuk als we elkaar weer tegenkomen, zoals in Maasmechelen, waar we gezamenlijk kippen en stukjes van andere stumperds hebben gecremeerd.
En ik ben ontsnapt aan het winkelen in de outlet stores....dank u, Heer!!
Bocholt was prettig, voornamelijk omdat het warm was, en we de stoelen op de kant konden gooien.
Je ligt er op stroom, ik vind het altijd fijn om al die boten voorbij te zien gaan.

Op zich is het geen plaats waarvan je zegt: eerst Bocholt zien en dan sterven.
Het is, tot nu toe, de enige plaats waar je smeriger uit de douche komt dan dat je erin gegaan bent.
Het is stil op het water, waar zit het grijze-vloot-volkje?
Die wachten wellicht op het echte goeie weer, hopen dat dit nog komt.
Naar Leopoldsburg gevaren omdat dit ons aangeraden was door een Vlaamse havenmeester op vaarvakantie.
Niet naartoe gaan!
Je vaart een paradijselijke route, om vervolgens aan te leggen aan de overkant van een drukke weg.......
En we moesten een extra nacht blijven liggen omdat het begon te stormen.

Bunkeren kon in de wijde omgeving niet, en we hadden wel diesel nodig.
De havenmeester is, met Rob en Wim, diesel gaan halen in jerrycans, met de auto.
Er is geen enkele belangstelling voor het EK, onbegrijpelijk, zelfs als een land niet meedoet is het toch spannend om te volgen?
Allemaal mensen aan de bar, die eigenlijk liever muziek horen.
En wat voor muziek!

Wim heeft van het plaatselijke shantykoor een cd gekocht waar ik gelijk zwaar depressief van werd.
Dit was gelukkig eenvoudig op te lossen met een cognacje.
De belangstelling was bij de wedstrijd Nederland-Denemarken niet beter, andere plaats, zelfde desinteresse.
Dat moet beter kunnen, dus afgereisd naar Maastricht, waar we ook weleens in een kroeg voetbal hebben gekeken.
Ach, overal zijn wel kroegjes waar je kunt kijken, je moet het alleen niet in Belgiƫ doen.

De hele dag prachtig weer gehad, todat we voor, en in, de sluis in Maastricht lagen.....wolkbreuk, met onweer.
Dit was precies zoals in 2006, onze vorige trip door het zuiden!
In Lommel hebben Wim en ik de blote-voeten-wandeling gelopen, 3 kilometer, door het bos.
Voor de zekerheid heb ik mijn schoenen maar aangehouden. Ik zag namelijk een groep terugkomen (dat dan weer wel).
Het begint heel vriendelijk en zacht, lopen door een lange, smalle zandbak.

Daarna wordt het bosgrond, met wat dennennaalden.
Dan denk je nog even, waar zijn die dennenappels dan?
Nou gewoon, op het volgende stuk!
Voor de echte masochisten zijn er op de route nog speciale folterwerktuigen geplaatst, zoals klimtoestellen, een bank die te hoog was om op te klimmen, grindbakken enz.
Kijk, als er aan het begin van de route iemand staat met lieslaarzen, een masker en een zweepje neem je je schoenen stiekem mee in je rugzakje, dan weet je dat je het niet voor je eigen plezier doet :-)

Rampie stapte dapper mee tot het eind, dat hadden we niet verwacht, we dachten hem eerst een stukje mee te nemen en dan terug te brengen.
Voor Molly is zoiets helemaal een feest, die is zo vrolijk, en onvermoeibaar.

Ik niet.
In Rekem gestopt voor een paar uurtjes, om het kasteel te bezichtigen.
Dat is niet open voor bezichtiging helaas, maar het dorp is uitgeroepen tot het mooiste dorp in Vlaanderen, en we hebben genoten van de wandeling.
Een aanrader!
Ook al omdat daar "moeder overste" bier wordt verkocht.
Dat wordt zo aangeprezen:
Wees gegroet Moeder Overste, hemels bier! Zo grappig, foto van gemaakt.
Nu de stad in, zonnetje erop, plu mee, en we zien wel.
Ik hoop dat iedereen "daar" het net zo leuk heeft als wij "hier".
Liefs en vrolijke groetjes,
Carla