Reisverslag 2012 Deel 4 - Watersportvereniging "Alvo"

Reisverslag 2012 Deel 4

Reisverslagen > Reisverslagen 2012
Maasbommel/Megen, 19 juni.
Overnachtingen: (nogmaals) Maastricht, Roermond, Wanssum, Gennep, Maasbommel/Megen.
In Maastricht hebben we naar de voetbalwedstrijd Ned. Duitsland gekeken, in een cafe aan de Maasboulevard.
Heel veel humor daar.
Dat viel mee, want Maastrichtenaren komen afstandelijk over, net als de Vlamingen, en dan is dat nog zacht uitgedrukt.
We spraken met een monteur die in Roermond woont.
Hij vertelde dat hij Maastrichtenaren niet helpt als ze hulp nodig hebben met hun boot, dan moet een collega dat oplossen. Hij herkende de ervaringen waar wij over
vertelden.

In Maastricht lagen we vlakbij het centrum, in het Bassin, met allemaal leuke restaurantjes eromheen, en een fontein die elk uur 10 minuten spuit.
Weer een uur ouder, zei ik af en toe.
Sommige mensen vonden dat deprimerend, dat heeft nog behoorlijk wat cognac gekost.
Van Maastricht naar Roermond, wat een mooie tocht.
We lagen bij Nautilus, een mooie haven vlakbij het centrum.
Prima sanitair, verwarming in de douches!

Het licht gaat uit, zonder aankondiging, na een bepaalde tijd van aanwezigheid in het sanitaire blok.
Dat had ik al eens eerder meegemaakt, in Gramsbergen, een aantal jaren geleden.
Ook onaangekondigd.
Nu ben ik nachtblind, dus handig is het niet als het licht uitgaat s avonds.
In Gramsbergen was ik nog niet wijzer, dus het overviel me, en het was nacht.
Nou weet ik bij mezelf alles redelijk te vinden, dus daar kwam ik wel uit.

In mijn blootje de sensoren weer activeren was een andere zaak, want ik knalde overal tegenaan, behalve tegen de sensoren.
Een paar butsen verder komt zoiets altijd wel weer goed, want kijk maar, ik ben er nog, maar je leert er weer iets van.
Namelijk: een zaklampje meenemen.
In Roermond was het weer zover: het licht ging uit toen ik nog lang niet klaar was met het hele ritueel.
De sensoren reageerden niet, dus het zaklampje in de aanslag en weer in mijn blootje de sensoren overtuigd van mijn bestaan.
Dan vraag ik me weleens af: waar zou de camera hangen :-) ?

Door naar Wanssum, daar ligt de haven middenin het dorp, in een diepe kom, vanwege de soms hoge waterstanden.
Daar hoog boven is een leuk havencafe "Piet's nette ballentent", met 2 grote tv schermen.
De havenmeester vertelde dat de stemming daar altijd goed was, ook bij verlies.
Het was zo, het bleef, ondanks het verlies, een heel leuke avond.
Men wordt geattendeerd op vertragingen door werkzaamheden aan de sluizen in Limburg, we hebben de eerste vertraging pas gehad bij sluis Sambeek.
Toch waren we nog op tijd in Gennep om een eindje te fietsen, en naar de schitterende mozaïeken te kijken in het dorp.

Vandaag van Gennep naar "De Gouden Ham" was een mooie, maar zeer drukke route verder over de Maas.
Nog steeds niet veel recreanten (hoewel dat wel op gang begint te komen) wel veel beroepsverkeer.
Een schiereiland in een natuurgebied, met uitzicht op de Maas aan de ene, en op de plassen en een jachthaven aan de andere kant, wat een fantastische plek!
Ook hier waren we al eerder, dit kan toch nooit vervelen?
Wat ik nog vergeten was: we hebben een nieuw brandblussertje.
Nee, het is geen wereldnieuws.
In Roermond was in de haven een mogelijkheid om je oude brandblusser te laten testen.

Dat wilde ik doen, maar er zat roest aan dan kan ie gedumpt worden, en bovendien was het een poederblusser.
De man die de tests uitvoerde vertelde dat een schuimblusser beter is, en zijn verdere uitleg leek me zinnig.
Overlegd met Wim, en het ding aangeschaft. Zegt die man, het is alleen voor beginnende brandjes mevrouw..........
Goh, wat een tegenvaller, ik dacht dat ik nu de Nieuw Amsterdam kon helpen blussen? Had ik in dat geval misschien beter 2 blussertjes kunnen kopen?
Vraag ik me af wat gaat er dan in zo'n man om???

O, een vrouw, dat zijn toch van die wezens die (meestal)lekker ruiken, snel huilen, en waar je alles goed aan uit moet leggen??
Het was een vriendelijke man, met humor, het was vast goed bedoeld, maar zou hij dat nou ook tegen een man gezegd hebben?
Nog anderhalve week, we doen er alles aan om ervan te genieten.
Voor jullie hoop ik hetzelfde!
Ook steeds weer leuk om van jullie te horen al kan ik niet op ieder moment de mail openen.
carla