Reisverslag 2013 Deel 2 - Watersportvereniging "Alvo"

Reisverslag 2013 Deel 2

Reisverslagen > Reisverslagen 2013
Vaarvakantie 2013, vanaf zaterdag 3 augustus
Overnacht in: Loosdrecht, Maarssen, Weesp, Oud Zuylen, Vreeswijk, Gorinchem, Heusden, Den Bosch.

Na de weerberichten bestudeerd te hebben, hebben we er toch voor gekozen om naar het zuiden te gaan:
vrij veel wind voor de randmeren en in het zuiden liggen de zomertemperaturen hoger.
Onhandig bij erg warm weer, maar lekker bij lagere temperaturen.
Tot nu toe hebben we het niet koud gehad, wel een middag regen. En in Maarssen,
na een snoeihete dag, hagelstenen maatje duiveneitjes. Op onze mooie, nieuwe kap was gelukkig niets te zien.
We hebben de nieuwe kap laten maken met de mogelijkheid om het achterraam zowel van binnen
als van buiten te sluiten: verschrikkelijk handig!!
Zo kunnen we het raam beschermen bij slecht weer, en ook tegen de zon trouwens,
en als het goed weer is laten we alleen het binnenzeil zakken en stappen zo de slaapkajuit in.

De beslissing om naar het zuiden te gaan hield wel in dat we Utrecht weer door moesten.......
Deze keer hebben we de juiste route genomen, er zijn door ons geen bruggen meer beschadigd.
Dat schijnt verboden te zijn. We gingen om 12 uur Utrecht door, een beetje te vroeg voor alcohol,
maar ik had er toch maar een ingeschonken. Tegen de bibbers. We wisten al dat we overal onderdoor konden, maar toch,
het vertrouwen is er nog niet bij mij. De werfkeldertjes waren gezellig bezet, Wim riep nog leuk he?
Maar ik zat beneden met de handen voor mijn gezicht, dus ik kon niet zien of het leuk was :-)

Wat is de Vecht toch mooi! Toen ik uiteindelijk weer om me heen keek heb ik daar erg van genoten hoor.
Elke keer weer, we worden het niet zat. We noemen het de mooiste rivier van Nederland. Moet je wel verder kijken dan Weesp.
In Weesp moesten we via het voordeurtje van de boot af. En op. Bij af ging het mis: soepel en elegant als altijd
kwam ik snel omhoog om uit te stappen. Iets te snel, want ik stootte mijn hoofd zo gigantisch aan de deurpost
dat ik terugviel op het bankje. (Diep van binnen blijf ik blond.........)
De bult op mijn hoofd is te zien door mijn haar heen!

Die mooie plaatsen: Maarssen vind ik wel aardig, maar Breukelen: geweldig, gezellige terrasjes, en een mooi oud plaatsje.
En dan Oud-zuylen: daar hoor ik nooit iemand over, en hoe historisch, mooi en stil is het daar!
We lagen er vlakbij het kasteel waar schrijfster Belle van Zuylen is geboren en getogen, vele jaren geleden.
Er is een wandeling uitgezet rond het kasteel, met op verschillende punten brieven van Belle, ontroerend.

In Maarssen ging de brug voor ons open (zo kan het dus ook!), en toen we eronder lagen gaf hij ineens dubbel rood.
Beetje gas bijgeven, want hij liet hem gelijk zakken. De volgende brug ging ook op dubbel rood,
het moet dus aan ons liggen denk je dan toch? :-)
Maar nee, de brugwachter kwam zeggen dat er brandalarm was. Dan mogen de bruggen een kwartier niet draaien.
Logisch, anders storten de hulpdiensten in de rivier, en wie moet die dan weer helpen?

In Vreeswijk werd Alyssa bij ons gebracht, door Niels, wat een feest!
We hebben een paar dagen gezellig met z'n drietjes gevaren.
Toen ze weer wegging, gisteren, had ze haar diploma matroos A eerste klas behaald!
Ik miste haar gelijk. Dat gemis heb ik verzacht met een Bossche bol, (raad eens waar ik dit schrijf) een reep chocola,
en een paar extra glazen wijn.

Vandaag ging de koelkast kapot, zowel op gas als op elektriciteit gaf hij geen sjoege meer.
Wim heeft hem nagekeken en zo los je dit dus op: eerst de koelkast op zijn kop zetten, dan op zijn zij draaien,
wederom het geval op zijn kop zetten, en de leidingen bekloppen met een hamertje.
Tip: doe dit met de gordijnen dicht, het kan vreemd overkomen op nietsvermoedende passanten.
Speciaal als ze zelf niet zo verfijnd technisch zijn.
Als er tijdens deze technische aanpak nog dingen bijgezegd worden versterkt dit het beeld van de professionele aanpak.
Als partner kun je bij je standaard bagage het beste een hoed, pruik en valse snor meenemen,
voor als je toch getuigen hebt bij zo'n situatie. Als de situatie psychisch onhoudbaar wordt denk dan aan het geluid van
ijsklontjes, tinkelend in een kristallen wijnglas. Het helpt weet ik uit ondervinding. Proost!

Carla Harzing.