Vis Roken Hoe ? - Watersportvereniging "Alvo"

Watersportvereniging " Alvo" Rotterdam
Gemaakt Door J.H.
Ga naar de inhoud

Vis Roken Hoe ?

Watersport > Wist je dat ?

Bijna iedere watersporter vist wel eens en bij een goede vangst komt dan de vraag zou ik dat niet kunnen roken.
Maar hoe en waar mee ?
Je begint om een rook oven te maken of te kopen.
Kopen heeft het voordeel dat je een kant en klaar product krijgt wat gegarandeert goed is en meteen kan gebruiken.

Vis roken hoe doe je dat ?
Roken is het bewerken van voedsel door het in rook van smeulend hout te hangen.
Niet alleen vis en vlees wordt gerookt; het proces wordt ook gebruikt om rooksmaak te geven aan kaas, groente, tofoe, zout en ingrediƫnten voor dranken, zoals whisky en thee (lapsang souchong).

Roken is een eeuwenoud proces om voedsel te conserveren.
Vis en vlees werden vroeger niet zozeer voor de smaak gerookt, maar om het voedsel langer te kunnen bewaren.
Tegenwoordig gebeurt het vooral voor de bijzondere rooksmaak.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm en koud roken.
Koud roken gaat geleidelijk en kan uren duren.
Bij dit proces gaat het er met name om dat het voedsel wordt geconserveerd.
Koud roken betekent niet per definitie dat het voedsel ook gegaard wordt.
De temperatuur van koud roken ligt onder de 25 graden.
Warm roken is meestal bedoeld om voedsel naast een specifieke rooksmaak te geven, ook meteen te garen.
Wil je meer weten lees meer >>>
Terug naar de inhoud