vuilwatertank - Watersportvereniging "Alvo"

vuilwatertank

Watersport > Wist je dat II ?
De meest comfortabele, maar ook duurdere oplossing voor het opvangen van toiletwater, is het inbouwen van een vuilwatertank aan boord van een pleziervaartuig.
De opvangcapaciteit is groter dan die van mobiele oplossingen, waardoor u minder vaak naar de wal hoeft om de tank te legen.
Een vuilwatersysteem vraagt wel de nodige ruimte, daardoor is het over het algemeen minder geschikt voor kleine schepen.
Bootbezitters zullen in veel gevallen de voorkeur geven aan het alsnog inbouwen van een vuilwatertank.
Dit verhoogt het comfort in grote mate.
Het bestaande pomptoilet kan gebruikt blijven worden in alle situaties.
Er wordt echter nogal eens opgezien tegen deze inbouw omdat het ten koste zou gaan van ruimte en/of de bestaande betimmering te veel geweld aan zou doen.
Aan de hand van een voorbeeld blijkt dit in de praktijk enorm mee te vallen.
Door het benutten van ongebruikte ruimte en het efficiƫnt wegnemen van panelen en betimmering is een oplossing snel gevonden.
U kunt hier een voorbeeld zien van het toepassen van een vuilwatersysteem in een type pleziervaartuig van een categorie die we in de praktijk veel tegenkomen.