Watersport En Alcohol - Watersportvereniging "Alvo"

Watersport En Alcohol

Watersport > Veiligheid
Schipper en alcohol, het is een voor de hand liggende combinatie maar geen goede combinatie.
Toegegeven, het is ook gezellig om een niet verklaarbare reden.
Liggend in de haven met een mooi uitzicht dan is het gewoon gezelliger met een hapje en een drankje.
Biertje bij binnenkomst, wijntje bij de hapjes en een wijntje bij het eten.

Dus watersporters waar dan ook !!!!
U zou niet de eerste dronken schipper zijn die een aanvaring veroorzaakt met aanzienlijke schade, of nog erger, met persoonlijk leed.
De waterpolitie gaat meer en meer strenger controleren op het gebruik van alcohol tijdens de vaart.
Net zoals u moet blazen bij iedere verkeerscontrole op het land zult u dat ook moeten op het water.

Watersportbekeuringen:

Een bekeuring kost een hoop munten. (Buiten het persoonlijke leed natuurlijk wat veroorzaakt kan worden )
Niet alleen de bestuurder van een snelle boot die even denkt, dat kan nog wel zonder vaarbewijs, riskeert een boete van maar liefst 500 euro.
Ook de schipper van de zeilboot of de surfer moet oppassen deze riskeert namelijk een boete van 220 euro indien deze vaart waar het niet mag.
Het wordt dus nu ook interessant voor de zeilers onder ons om het vaarbewijs te halen.

Wij geven je drie belangrijke tips:
  1. Houd je te allen tijde aan de maximum toegestane snelheid.
  2. Neem altijd je vaarbewijs mee!
  3. Drink geen alcohol.
Voor je eigen veiligheid en zeker die van anderen!
Havenbedrijf Rotterdam
Het Havenbedrijf Rotterdam houdt de pleziervaart in de Rotterdamse haven scherp in de gaten.
In de zomer is het vaak extra druk op het water met watersporters die zich niet altijd aan de regels houden.
Sterker nog, sommigen kennen ze gewoonweg niet.
'Bij alcohol roepen we de zeehavenpolitie erbij'